Hovězí líčka na kořenové zelenině

Hovězí líčka na kořenové zelenině

06.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1,5 kg hovězího masa - líčka
  • 6 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • 1 ks celer
  • 1 plechovka rajčatového protlaku protlaku
  • 1 palice česneku
  • 3 ks bobkového listu
  • hovězí vývar (nebo voda + kostka bujónu)
  • pepř (celý, několik kuliček)
  • olej (slunečnicový)
  • pepř a sůl

Postup přípravy pokrmu

V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájené kousky cibule. Přidáme kousky masa a krátce osmahneme. Poté podlijeme vývarem a přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou zeleninu. Dusíme asi hodinu. Poté přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkové listy. Osolíme, opepříme a dusíme ještě hodinku. Hotové podáváme s bramborem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.eu
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz