ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Líčka jsou žvýkací svaly nacházející se na vnější straně lícních kostí a jedná se o jedny z nejvíce namáhaných svalů vůbec. Jsou libová, ale obsahují vysoký podíl vazivových tkání a proto jsou tužší. U nás bývala líčka opomíjena, ačkoliv byla opravdovými znalci považována za jedinečné maso na guláš, díky kuchařským show se jejich popularita zvýšila. Jemná svalová vlákna a kolagen dodávají masu jedinečnou jemnou chuť a křehkost.
Líčka jsou vhodná na pomalé dušení či konfitování. Nejčastěji se připravují na červeném víně nebo na tmavém pivu. Dusí se na kořenové zelenině, s houbami, ve vlastní šťávě a na různých bylinkách či s divokým kořením. Vhodnou přílohou k tomuto delikátnímu masu je bramborová kaše.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz