ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Na 4 porce:
Na žampiony:
Na bramborový krém:
Maso nakrájíme na větší kostky, zaprášíme moukou, opečeme na oleji, vyjmeme a ponecháme stranou. Do stejného hrnce přidáme trochu oleje a opečeme na něm nakrájenou zeleninu a cibulky do zlatohněda. Do tohoto základu vložíme bylinky, opečené maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Dusíme při 120° C asi dvě hodiny. Poté maso vyjmeme a šťávu svaříme na polovinu. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme. Oškrábané a uvařené brambory rozšťoucháme nebo vyšleháme dohladka, teprve poté smícháme s teplou smetanou a mlékem v hedvábný krém, podle chuti osolíme.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz