ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Asi každý, kdo si protrpěl zdravé školní stravování, si vypěstoval averzi vůči špenátu. Doba je jiná, příprava špenátu je jiná, jiný je i výsledný efekt. Hovězí se špenátem může chutnat i těm, kteří se ještě dnes osypou při vzpomínce na dozorujícího pedagoga, který nestrpěl ani zbyteček špenátu na talíři.
Roštěnec pokrájíme na kostičky, které obalíme v koření, jemně osolíme a vložíme do sójové omáčky. Na suché pánvi opražíme sezamová semínka dozlatova a odstavíme. Špenátové lístky oprané a okapané vložíme do větší mísy. Na pánvi, případně na voku, rozpálíme menší množství oleje a na něm rychle osmahneme kostičky roštěnce. Musejí být uvnitř růžové, na povrchu s kůrčičkou. Přidáme zlatavá semínka sezamu, dochutíme kořením a sójovou omáčkou a vše nasypeme do mísy se špenátovými lístky. Rychle promícháme a hned podáváme. Co k tomu? Že by třeba smažené čínské nudle? Nebo karí rýže s hráškem?
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz