ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
a jinde na Balkáně, respektive všude tam, kde se daří rajčatům a paprikám a kde se tyto dvě zeleniny přidávají téměř do všeho. Proč to nezkusit?
Jemně nakrájenou cibuli vložíme na rozpálený olej a zpěníme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme na zpěněnou cibuli. Osolíme, opepříme a kostky po všech stranách osmahneme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme nakrájená rajčata a nakrájené papriky a dusíme, až je vše měkké. Dochutíme a můžeme podávat. S čím? V Srbsku knedlíky znají jen z povzdálí, takže s bramborem či rýží. I když i ten knedlík se hodí.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz