ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Proč na malém? Prostě proto, že rozdíl mezi velkým a malým je daň pro kuchaře. Jen tak mezi vařením. Věříte, že guláš bude jiný, použijete-li pivo černé a jiný, použijete-li pivo světlé? Zkuste a uvidíte!
Na polovině rozpuštěného másla a oleje zprudka osmažíme na kostky nakrájené maso. Když maso zhnědne, vyndáme jej. Přidáme zbylé máslo a zbylý olej. Na této směsi tuků osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme všechno koření a chvilku osmahneme. Maso vrátíme do na tuk s cibulí a kořením, podlijeme pivem a přivedeme k varu. Opečený toastový chléb namažeme z jedné strany hořčicí a položíme na směs v hrnci. Přiklopíme pokličkou a zvolna (cca 2 hodiny) dusíme. Před podáváním odstraníme bobkové listy.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz