Guláš na malém pivě

Guláš na malém pivě

29.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Proč na malém? Prostě proto, že rozdíl mezi velkým a malým je daň pro kuchaře. Jen tak mezi vařením. Věříte, že guláš bude jiný, použijete-li pivo černé a jiný, použijete-li pivo světlé? Zkuste a uvidíte!

Ingredience

  • 600 g hovězího z vysokého žebra
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 1 lžíce tymiánu
  • 2 lžíce čerstvě sekané petrželky
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • 2 bobkové listy
  • 4 plátky opečeného toastového chleba
  • 4 lžičky hořčice
  • malé pivo
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Na polovině rozpuštěného másla a oleje zprudka osmažíme na kostky nakrájené maso. Když maso zhnědne, vyndáme jej. Přidáme zbylé máslo a zbylý olej. Na této směsi tuků osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme všechno koření a chvilku osmahneme. Maso vrátíme do na tuk s cibulí a kořením, podlijeme pivem a přivedeme k varu. Opečený toastový chléb namažeme z jedné strany hořčicí a položíme na směs v hrnci. Přiklopíme pokličkou a zvolna (cca 2 hodiny) dusíme. Před podáváním odstraníme bobkové listy.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz