ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Nízký roštěnec očistíme a nakrájíme na 6 stejných plátků. Jemně je přes folii rozklepeme a osolíme. Jednu cibuli, špek, uzené maso a kyselou okurku nakrájíme taktéž na malé kostičky, česnek utřeme, kapary a petrželku nasekáme najemno. Vše promícháme se změklým máslem a sardelovou pastou. Směsí potřeme plátky masa, dobře zarolujeme a svážeme motouzem. Závitky zprudka opečeme na sádle ze všech stran, přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli a zarestujeme do zlatohněda, lehce zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, aby byly závitky zakryté, a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme motouz. Omáčku dochutíme solí, hořčicí, zredukujeme nebo zředíme vývarem na potřebnou konzistenci a zjemníme smetanou. Krátce společně povaříme, můžeme propasírovat. Na talíř servírujeme našikmo prokrojený závitek s omáčkou a brusinkami.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 725 362 844
E-mail: vokata@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz