Debrecínský guláš se slaninou a párky

Debrecínský guláš se slaninou a párky

29.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Všichni známe debrecínku, debrecínské párky a debrecínské klobásy. Uzenářské výrobky s mletou paprikou, jemně kořeněné. Ostatně jako většina pokrmů z východního Maďarska, z kraje Debrecen.

Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 2 větší cibule
  • 1 lžička sladké papriky a 1 lžička pálivé papriky (nebo 2 lžičky sladké, nebo 2 lžičky pálivé – dle chuti)
  • 2 rajčata
  • jíška z 50 g másla a 50 g hladké mouky
  • 10 dkg slaniny
  • 2 párky (4 nožičky)
  • sůl
  • pepř
  • tuk na smažení
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a přidáme na kostky nakrájené maso, které za stálého míchání osmahneme po všech stranách. Pozor! Paprika se nesmí připálit. Mírně podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata i se slupkou. Dusíme za občasného míchání a podlévání vývarem. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho z omáčky, omáčku zahustíme zlatavou jíškou a maso vrátíme. Slaninu nakrájíme na menší kostičky, na pánvi ji osmažíme až pustí sádlo, přidáme na kolečka nakrájené párky, osmažíme a přidáme do omáčky k masu. Společně povaříme, až je všechno měkké. Podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz