ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Všichni známe debrecínku, debrecínské párky a debrecínské klobásy. Uzenářské výrobky s mletou paprikou, jemně kořeněné. Ostatně jako většina pokrmů z východního Maďarska, z kraje Debrecen.
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a přidáme na kostky nakrájené maso, které za stálého míchání osmahneme po všech stranách. Pozor! Paprika se nesmí připálit. Mírně podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata i se slupkou. Dusíme za občasného míchání a podlévání vývarem. Když je maso téměř měkké, vyjmeme ho z omáčky, omáčku zahustíme zlatavou jíškou a maso vrátíme. Slaninu nakrájíme na menší kostičky, na pánvi ji osmažíme až pustí sádlo, přidáme na kolečka nakrájené párky, osmažíme a přidáme do omáčky k masu. Společně povaříme, až je všechno měkké. Podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz