ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Kolik je v Mexiku a na jihu Spojených států hospod, tolik je receptů na to „pravé“ chilly. V každém případě je chilly vždy pokrmem ohnivým. Chuťové buňky středoevropana trochu trpí. Po prvních soustech se středoevropanovi orosí čelo a do útrob vstoupí žár. Důležité je nepodlehnout panice a nenapít se. V mezích možností zachovat chladnou hlavu a zajíst tortilou či jiným pečivem. Když se to naučíte, můžete chilly náležitě vychutnat. Tedy s chutí do toho.
Na rozpáleném oleji rychle po všech stranách osmažit na kostky nakrájené maso, přidat nakrájenou cibuli a smažit, až je cibule zlatavá. Přidáme rajčatovou omáčku a podlijeme vývarem. Nepřikryté dusíme asi hodinu za občasného míchání a podlévání vývarem. Přidáme všechno koření, přisolíme a dusíme ještě asi půlhodinku až je maso měkké a šťávy tak akorát.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz