Carnitas de Cholula

Carnitas de Cholula

10.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Pro ty, kteří mají rádi pikantní kuchyni. Přesto – pokud budete mít v ústech příliš horko, nesnažte se hasit žár vodou. Jen přilijete olej do ohně. Raději si dejte suchou rýži či sousto pečiva.

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové
  • glutasol
  • 3 stroužky česneku
  • 10 ks malých pálivých papriček
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce čerstvé sekané koriandrové natě
  • pepř
  • olej na smažení

Postup přípravy pokrmu

Svíčkovou nakrájíme na silnější nudličky, smícháme s glutasolem, pepřem a olejem. Necháme hodinku v ledničce odležet.

Na rozpáleném oleji krátce osmažíme podélně rozříznuté stroužky česneku dozlatova. Vyjmeme je a místo nich do rozpáleného oleje vložíme nudličky svíčkové spolu s celými papričkami a prudce osmažíme. Osmaženou směs masa a papriček přemístíme na vyhřáté talíře a na oleji zprudka osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli dáme na maso. Posypeme sekanou natí koriandru a podáváme s rýží.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz