ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené, neuzené a bez křenové omáčky. My to budeme vkládat do úst s knedlíkem.
Jazyk vaříme až změkne. Pokud jsme nekoupili jazyk již oloupaný, učiníme tak ještě za tepla. Měkký jazyk nakrájíme mírně šikmo na tenké plátky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a mlékem. Přivedeme do varu a za stálého míchání povaříme. Přidáme smetanu a omáčku přecedíme na čerstvě nastrouhaný křen. Promícháme a máme hotovo.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz