Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Sice to už měla kráva v tlamě, ale nevařené, neuzené a bez křenové omáčky. My to budeme vkládat do úst s knedlíkem.

Ingredience

  • uzený hovězí jazyk
  • hladká mouka
  • máslo
  • křen
  • mléko
  • smetana
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Jazyk vaříme až změkne. Pokud jsme nekoupili jazyk již oloupaný, učiníme tak ještě za tepla. Měkký jazyk nakrájíme mírně šikmo na tenké plátky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a mlékem. Přivedeme do varu a za stálého míchání povaříme. Přidáme smetanu a omáčku přecedíme na čerstvě nastrouhaný křen. Promícháme a máme hotovo.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz