ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Brzlík – latinsky thymus – vnitřnost, kterou je možné koupit jen velmi vzácně. Ale pokud na ni někde narazíte, neváhejte. Vícekrát v životě se vám to nemusí podařit.
Brzlík namočíme na hodinku do studené vody. Poté ho vyjmeme a vložíme do 1 litru tentokrát vařící vody se solí a citrónovou šťávou. Vaříme až brzlík změkne. Měkký ho vyjmeme a necháme vychladnout. Zatím nakrájíme žampiony, zpěníme na másle, osolíme, opepříme a necháme je v teple. Slaninu a rajčata ogrilujeme. Vychladlý brzlík nakrájíme na plátky, obalíme ve strouhance a osmažíme na másle. Teplý klademe na talíř, přidáme teplé smažené žampiony, grilovaný plátek slaniny a grilované rajče. Ozdobíme hlávkovým salátem a podáváme s toasty.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz