Oťasovy hovězí nudličky

Oťasovy hovězí nudličky

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Proč Oťasovy? Protože Oťas procestoval celý svět a ví, kde je co dobrého. A je štamgast.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • 15 dkg nivy
  • 1 kyselá okurka
  • 1 feferonka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 větší kyselejší jablko
  • 1 dcl smetany
  • lžíce hořčice
  • sladká paprika
  • tuk
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, a orestujeme na tuku se sladkou paprikou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici, nakrájenou okurku a rovněž nakrájenou feferonku. Podlijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. Přidáme strouhanou nivu a jader zbavené, na drobné kostičky nakrájené jablko. Zjemníme smetanou, krátce povaříme a můžeme servírovat s bramborem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz