ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Strava má být vyvážená. Proto k rovnou k masu přidáme trochu vlákniny. Co bychom neudělali pro své zdraví, že?
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí. Na takto připravené maso dáme plátek slaniny a na čtvrtinu podélně rozkrojené kyselé okurky. Úhledně zabalíme a převážeme nití. Závitky ze všech stran prudce osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vývaru a chvíli povaříme. Na konec přidáme smetanu na zjemnění. Šetrně, tak aby se závitky nerozpadly, odstraníme nitě. Podáváme s rýží.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz