Hovězí závitek na zelenině

Hovězí závitek na zelenině

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Strava má být vyvážená. Proto k rovnou k masu přidáme trochu vlákniny. Co bychom neudělali pro své zdraví, že?

Ingredience

  • 60 dkg hovězího masa (ořech)
  • větší kyselá okurka
  • 1 cibule
  • 4 větší plátky slaniny
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 dcl smetany
  • hořčice
  • olej
  • sůl
  • hladká mouka

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí. Na takto připravené maso dáme plátek slaniny a na čtvrtinu podélně rozkrojené kyselé okurky. Úhledně zabalíme a převážeme nití. Závitky ze všech stran prudce osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a dusíme téměř do poloměkka. Přidáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vývaru a chvíli povaříme. Na konec přidáme smetanu na zjemnění. Šetrně, tak aby se závitky nerozpadly, odstraníme nitě. Podáváme s rýží.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz