ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
Hovězí jazyk:
Nedělní knedlík:
Hovězí jazyk:
Na másle připravíme světlou jíšku, za stálého míchání zalijeme vývarem a dvacet minut provaříme. Rajčata nařízneme na špičce do kříže, na 30 vteřin ponoříme do vroucí vody, ihned zchladíme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Do omáčky přidáme nasekané ančovičky, kapary a nakrájená rajčata, zjemníme smetanou, ještě 10 minut povaříme a přidáme jemně nasekanou petrželku. Plátky teplého jazyka podáváme s houskovým knedlíčkem a omáčkou.
Nedělní knedlík:
Housky nakrájíme na kostičky, polovinu opečeme na másle a necháme zchladnout. Druhou polovinu navlhčíme smetanou. Vejce a žloutky vymícháme v míse se solí, přidáme krupičku, vymícháme těsto, vmícháme máslovou i smetanovou housku, necháme dvacet minut odležet a podle potřeby ještě zahustíme dětskou krupičkou. Poté pomocí mokré lžíce tvarujeme knedlíčky či velké noky a vaříme v osolené vodě asi 7 minut.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz