ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Kdo má rád pikantnější jídlo, použije hořčici z města hořčicí proslaveného, tedy z Dijonu. Ale i naše plnotučná splní svůj účel.
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka po všech stranách osmažíme na rozpáleném tuku. Má-li maso po celém povrchu hnědavou kůrčičku, vyjmeme ho a na jeho místo dáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, rovněž pokrájenou na kostičky. Krátce orestujeme, vrátíme maso zpátky a dusíme. Téměř měkké maso opět vyjmeme, potřeme hořčicí, vrátíme zpět a dodusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme moukou a provaříme. Vedle na pánvi zkaramelizujeme cukr, zakápneme octem a vše vlijeme do šťávy. Lehce povaříme. Maso nakrájíme na plátky (4), každá plátek dáme na talíř vedle dozlatova opečených brambor, ozdobíme a podáváme.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz