Hovězí rolky po italsku

Hovězí rolky po italsku

14.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 500 g hovězích plátků
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželové natě
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 2 lžíce jemně strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce piniovýchoříšků osmahnutých
  • 6 plátků Prosciutta,
  • 2 lžíceolivového oleje
  • 1/2 sklenky (125 ml) suchého červeného vína
  • 2 šálky rajčatového protlaku
  • 1/4 šálku na drobno nakrájených lístků bazalky
  • Sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Plátky nejprve paličkou naklepejte natenko a nechte odpočinout při pokojové teplotě.

Mezitím smíchejte petržel, česnek, parmazán a piniové oříšky v misce a dochuťte mořskou solí a černým pepřem.

Na každý hovězí plátek dejte plátek Prosciutta a potřete směsí z petržele. Plátky srolujte a zajistěte párátky nebo provázkem.

Rozehřejte olivový olej ve velké pánvi a na středně vysokém plameni/stupni osmahněte rolky do hněda po všech stranách. Vyjměte rolky z pánve na talíř a zakryjte volně fólií.

Do pánve přidejte víno a povařte, dokud se víno nezredukuje asi na polovinu. Přidejte protlak a přiveďte k varu, směs pak duste na mírném ohni po dobu 5 minut nebo dokud nezhoustne.

Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Vraťte rolky do rajčatové směsi, promíchejte a povařte, nakonec posypte nasekanou bazalkou.

 

Dobrou chuť vám přeje Biopark!

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.biohovezi.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz