ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Každý, kdo byl v Řecku, chválí řeckou kuchyni. Jen málokdy měl tu smůlu, že měl zaplacenou plnou penzi v hotelu se specialitami české kuchyně, které připravoval rodilý Řek. A jen málokdy z těch, kterým v Řecku hovězí chutnalo, si uvědomil, že část hovězího na řeckém trhu má původ český.
Maso nakrájíme na plátky (4), naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji. Plátky masa s kůrčičkou, ale uvnitř ještě skoro syrové, vyjmeme. Do oleje přidáme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Krátce osmahneme, aby se česnek nepřipálil. Přidáme protlak a zalijeme vínem. Krátce povaříme. Lilek nahrubo nakrájíme a zasypeme oregánem. Spolu s plátky masa vložíme do připraveného základu. Podle potřeby podlijeme a dusíme, dokud maso není měkké a omáčka náležitě hustá. Podáváme s vařeným bramborem či bílým pečivem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz