Hovězí oříšek s vejci

Hovězí oříšek s vejci

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Světe div se, klasický trojobal pozpátku a ještě k tomu na hovězí! Ale výborné.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (ořech)
  • 3 vejce
  • 1 velká cibule
  • strouhanka
  • 200 g oleje
  • 50 g tuku
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme půl hodiny odležet. Na kuchyňskou desku nasypeme strouhanku a maso v ní po obou stranách naklepeme. Naklepané maso obalíme v rozšlehaných vejcích a na oleji osmažíme do růžova. Na tuku a výpečku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vlijeme do pekáčku a to rovnoměrně rozložíme plátky osmahlého masa. Zalijeme vývarem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme, až se vývar vypaří a maso je měkké. Podáváme s bramborem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz