ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý. Přece nepokazíme kus kvalitního masa sójou a drůbežím separátem. Doporučujeme párky pikantnější.
Hovězí maso prošpikujeme polovinou slaniny nakrájené na nudličky a polovinou z párků (tedy 1,5 nožičky). Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme prošpikované maso, které po všech stranách osmažíme a zasypeme sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a dusíme, pokud maso nezměkne. Maso vyjmeme, přidáme zbylé, na kostičky nakrájené párky a stejným způsobem upravený zbytek slaniny. Omáčku zahustíme jíškou a provaříme. Na konec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky (4), klademe na talíř spolu s knedlíky a zalijeme omáčkou. Ozdobíme např. kolečkem červené cibule a podáváme.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz