Hovězí ořech s párky a slaninou

Hovězí ořech s párky a slaninou

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý. Přece nepokazíme kus kvalitního masa sójou a drůbežím separátem. Doporučujeme párky pikantnější.

Ingredience

  • 600 g hovězího (ořech)
  • 1,5 párku (tedy 3 nožičky)
  • 10 dkg slaniny
  • 1 větší cibule
  • 2 lžičky sladké papriky
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • smetana

Postup přípravy pokrmu

Hovězí maso prošpikujeme polovinou slaniny nakrájené na nudličky a polovinou z párků (tedy 1,5 nožičky). Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme prošpikované maso, které po všech stranách osmažíme a zasypeme sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a dusíme, pokud maso nezměkne. Maso vyjmeme, přidáme zbylé, na kostičky nakrájené párky a stejným způsobem upravený zbytek slaniny. Omáčku zahustíme jíškou a provaříme. Na konec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky (4), klademe na talíř spolu s knedlíky a zalijeme omáčkou. Ozdobíme např. kolečkem červené cibule a podáváme.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz