ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Ne všemu z anglické kuchyně se v našich končinách dostalo uznání. Např. lojovatá skopová pečeně. Ale anglická játra stojí za pozornost.
Cibuli nakrájíme na kolečka, prosypeme drceným pepřem a vegetou, naskládáme do misky a zalijeme olivovým olejem. Misku s cibulí strčíme do ledničky, kde ji necháme 4 – 6 hodin. Pokud tedy chceme anglická játra k obědu, cibuli si musíme připravit hned po snídani.
Játra nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Musí mít kůrčičku a vevnitř musí zůstat růžová. Klademe na talíř, osolíme, na každý plátek hotových jatýrek dáme kolečka připravené naložené cibule, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a podáváme se smaženými hranolky.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz