ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Naučíme vás připravit steak bez nakládání, dopékání, steaky s kostí, i bez kosti, zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril.
Součástí kurzu je i prohlídka celého provozu BIO porážky a bourárny v Mitrově.
Kurzy sjednáváme individuálně, kontaktujte prosím Roberta Zeleného na e-mailu: robert.zeleny@mitrovsky.com
Cena kurzu je 850 Kč / osobu
Minimální počet účastníků 8, maximální 12
V ceně kurzu je ochutnávka uzených a sušených výrobků, exkurze do provozu BIO porážky a bourárny a sklenička červeného vína (Cuvée Mitrovsky Angus)
Udělat šťavnatý steak je snadné pokud máte správné maso, vybavení a víte jak na to. Naše zkušenosti říkají, že základem dobrého steaku jsou 3 podmínky:
- správné "steakové" plemeno z kvalitního chovu
- porážka, zrání a bourání masa
- kuchařské umění
Ani sebelepší kuchař neudělá dobrý steak z masa zvířete, které nebylo správně odchováno a krmeno nebo po porážce neprošlo procesem zrání. Již dříve jsme připravili pár rad, jak steak připravit na grilu i s krátkým videem |Jak připravit T-Bone steak
Stupně propečení steaků
Rare – jemně propečený, (teplota středu 52 °C). Z vnějšku je již tmavě nědý a vnitřek se také začíná zabarvovat, avšak je stále rudý.
Medium Rare – Středně propečený, (teplota středu 55 °C). Z vnějšku tmavěhnědý, střed steaku je růžový a zbytek vnitřku přechází do šedohnědé.
Medium – Teplota středu 60 °C. Úplný střed je stále růžový, ačkoli zbytek masa už je zcela propečen do šedohnědé barvy.
Medium Well – Teplota středu 65 °C. Maso už je téměř celé hnědé, pouze s náznaky růžové ve středu. Šťavnatost se již vytrácí.
Well Done – Teplota středu 71 °C. Maso je již zcela propečené a okraje mírně ohořelé. Střed je šedohnědý. Tuto úpravu našich steaků nedoporučujeme, nejlépe si většinu steaků vychutnáte v úpravě maximálně medium.
Neváhejte a domluvte si u nás kurz, my vás to všechno naučíme!
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz