Prodej hovězího masa z Plzeňského kraje plánujeme na 6. prosince. Bližší informace na www.farmaborek.cz 

Více...
 

dovolujeme si informovat o bourání hovězího masa z 50% wagyu býků, které proběhlo v úterý 23. 10. 2018. Maso bude připraveno k odběru ...

Více...
 

Příští rozvoz vyzrálého hovězího masa plánujeme ve dnech 12. - 15.11. termíny a rozpis naleznete níže...

Více...
 

Náš steak z mladého býka AA (vyzrálý a stařený) se stal vítězem v kategorii steaky a celkovým vítězem Biopotraviny roku 2018...

Více...
 

Datum porážky pondělí, stejný čtvrtek balení, v pátek na pultě. Pokud by se vše odehrálo v jednom objektu bourárny a porážky, jako u nás, jedinou výtku bychom měli k tomu, že maso vůbec nezrálo, pouze vychladlo. Což je legální, nicméně na kvalitě je to velice znát. No jo, ale tohle maso se jak vidíte na mapce bouralo víc než 500 km od porážky a bezmála 800 km od prodejny. Když si uvědomíme, že po porážce musí půle prohlédnout veterinář a že nákladní auto nejede tak rychle jako osobní, dá se předpokládat, že někdy v úterý ráno se půle ještě teplé rozčtvrtily a naložily na kamion. Ten pak vyrazil do bourárny, projel v kolonách kolem Varšavy a dost možná stál někde na odstavném parkovišti kvůli pauze řidiče. Ve čtvrtek ráno pak řezníci maso rozbourali, zavakuovali a další auto rozvezlo.

 

Takže to, že nevíme ani plemeno zvířete, ani chovatele a jeho způsob hospodaření, ani stáří, to je vlastně úplně jedno. Je velice pravděpodobné, že čtvrtě nebyly ve vhodných podmínkách, kdy zejména v létě je zachování teploty do 2 °C v chladírenském autě obtížné.

 

Naše maso se dostává na prodejní pulty vždy po bourání, které následuje až po vyzrání 14 dní v půlích v boxech, které jsou součástí našeho provozu na farmě. Vzhledem k poloze Mitrova není žádný český zákazník dál, než v uvedeném polském případě! Označení stáří, datumu a místa narození zvířete je pro nás samozřejmostí!

IN BEEF WE TRUST

www.mitrovsky.com