Prodej hovězího masa z Plzeňského kraje plánujeme na 6. prosince. Bližší informace na www.farmaborek.cz 

Více...
 

dovolujeme si informovat o bourání hovězího masa z 50% wagyu býků, které proběhlo v úterý 23. 10. 2018. Maso bude připraveno k odběru ...

Více...
 

Příští rozvoz vyzrálého hovězího masa plánujeme ve dnech 12. - 15.11. termíny a rozpis naleznete níže...

Více...
 

Náš steak z mladého býka AA (vyzrálý a stařený) se stal vítězem v kategorii steaky a celkovým vítězem Biopotraviny roku 2018...

Více...
 

I když se u našich chovatelů jedná o prodej ze dvora (legislativně správně jde o prodej z farmy), podléhají jejich provozy stejným hygienickým kritériím jako jakýkoli větší provoz týkající se porážky či zpracování masa. Legislativa a kontroly jsou neúprosné a troufám si říci, že v tomto ohledu je ČR jedním z nejpřísnějších států a chovatelé to rozhodně nemají lehké. Dohled jak hygieny tak veterinární je opravdu velmi přísný. Pravidelné kontroly, stěry, odesílání vzorků do laboratoří atd. atd. České (hovězí) maso tak nakupujete s prověřeným původem a garancí té nejpřísnější hygieny. Do jaké míry máte tuto jistotu u nákupu masa ze zahraničí, např. z jižní Ameriky, toť nezodpovězenou otázkou… 

 
Na webu MILUJUHOVEZI se zatím prezentují pouze členové našeho svazu, většinu z nich známe osobně a za většinu z nich bychom mohli směle strčit ruku do ohně, ale neděláme to, protože člověk nikdy neví, kvalita se může zlepšit, ale také zhoršit, ale naše členství je do jisté míry garancí, že si spotřebitel zakoupí skutečně dobré maso také z pohledu kulinárního (vyzrálé) a většinou i s dobrou radou co se týče přípravy. Spousta našich chovatelů se s masem doslova mazlí a dokáží již zákazníkovi zcela profesionálně poradit a vyhovět.

  

V současné době stále pracujeme na optimalizaci systému na našem webu MILUJUHOVEZI,  který je již nyní uživatelsky přívětivější (viz KOUPÍM hovězí maso) a nabízí chovatelům možnost lepší prezentace jejich farem, nabídky masa a akcí. Spotřebitel pak má díky přehlednějšímu profilu možnost zjistit v krátké době maximum potřebných informací o konkrétní farmě. Nově mají zákazníci možnost ohodnotit nákup a spokojenost s nákupem a masem samotným a přidat ke konkrétní farmě (profilu) množství hvězdiček, které si zasloužísmile.

 

Takže už víte, proč se nebát domácího českého hovězího masa.  Na našem webu najdete také plno užitečných rad jak s masem při/po nákupu naložit (nákup kvalitního masanákup vyzrálého masa), jak zacházet s masem vakuově baleným, jak si počínat před vlastní kulinární úpravou, jak nepokazit steak, ale možná si stále úplně nevěříte. Pak jsou tu pro vás kurzy několika českých kulinářských škol, které na svých webech a fb profilech nabízejí zájemcům možnost naučit se pracovat (nejen) s hovězím masem:

Kurzy PRAKUL

Kurzy CHEFPARADE (milujusteak.cz)