Hovězí se zeleninou a jablky

add Jednoduché, zdravé a navíc i chutné. Co víc si přát?
Více... Více...

Tatarský biftek

add Tatarský biftek trochu jinak – na pařížský způsob
Více... Více...

Pečená hovězí svíčková po anglicku

add Pečená hovězí svíčková po anglicku s kaparovou a hořčičnou omáčkou, fazolové lusky s vypečenou slaninou a sametové brambory. 
Více... Více...

Hovězí na burgundský způsob

add Burgundsko vděčí za své jméno kmenům germánských Burgundů, kteří založili v 5. století v jihovýchodní Galii svoji říši, jež se v 6. století stala součástí franské říše a my vděčíme Burgundám za vinikající víno.
Více... Více...

Biftek s banánem a zázvorovou omáčkou

add Šťavnatý polosyrový biftek, jenž si uchovává hodnotné živočišné bílkoviny, zázvorová omáčka, která rozpálí organizmus, a jemný banán, co pohladí, vám dopřejí nevšední chuťový zážitek.
Více... Více...

Závitky s vinným listem

add Vyčkejte, až réva vinná rozvine mladé lístky a neleňte je zavařit do slaného nálevu. Můžete si pak po celý rok dopřávat tuto bulharskou delikatesu, která chutná ještě více druhý či třetí den po zpracování (samozřejmě uchovaná v lednici). 
Více... Více...

Krkonošský medvěd

add Krkonošský medvěd nemusí být jen pivo, uděláme si ho ze zadního hovězího masíčka. Ale není na škodu ho pořádně zapít.
Více... Více...

Vídeňský řízek s bramborovým salátem

add Ve Vídni podávají porci bramborového salátu s porcí salátu z polníčku ve sladkokyselém nálevu.
Více... Více...

Cikánský kotlík

add Cikánský kotlík je pořádná polévka ze silného masového vývaru a plná zeleniny, luštěnin, masa, uzenin a obilovin.
Více... Více...

Hovězí polévka - přesnídávková

add Polévka je grunt... Polévka zpravidla předchází hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem (snackem).
Více... Více...

Albánský kebab na roštu

add Albánie, ač stejně jako naše země, byla součástí neporazitelné socialistické soustavy svobodných a suverénních států v područí velkého východního bratra, byla a stále ještě je pro mnohé z nás zemí nepoznanou. Určitě je to škoda. Začněme ji poznávat od našeho stolu.
Více... Více...

Minutková svíčková

add Do třiceti minut můžete podávat vynikající, po špeku voňavou a bílým vínem vyladěnou minutkovou omáčku se steakem z pravé svíčkové a slaninou. 
Více... Více...

Hovězí mole

add Mole je odvozeno od slova moli, což po aztécku znamená omáčka kořeněná chilli. My zde využijeme také nezvyklou kombinaci čokolády a hovězí roštěné. 
Více... Více...

Minihamburgery

add Minihamburger je obyčejný karbanátek, který jistý plzeňák ve světě za velkou louží povýšil na nadkarbanátek. Jedí ho po celém světě, občerstvení typu fast food s hamburgery najdete naprosto všude. 
Více... Více...