Hovězí na burgundský způsob

add Burgundsko vděčí za své jméno kmenům germánských Burgundů, kteří založili v 5. století v jihovýchodní Galii svoji říši, jež se v 6. století stala součástí franské říše a my vděčíme Burgundám za vinikající víno.
Více... Více...

Hovězí loupaná plec na rozmarýnu

add Rozmarýn pomáhá lepšímu trávení, vylučování žluči a moči, proti nadýmání, při nízkém krevním tlaku.
Více... Více...

Kebab

add Kebab je označení různých grilovaných nebo na rožni pečených jídel z Blízkého východu a Asie.
Více... Více...

Masové knedlíčky s majoránkovou omáčkou

add Masovo-kroupové knedlíčky s majoránovou omáčkou jsou k nalezení již ve středověkých kuchařkách.
Více... Více...

Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

add Karbanátky, ve kterých převažuje zelenina a jsou dochucené nasládlým černým pivem přelité sýrovou omáčkou.
Více... Více...

Námořnické maso s květákem

add Voňavý špek, zelenina a exotické koření tvoří přísady námořnické krmě.
Více... Více...

Závitky s vinným listem

add Vyčkejte, až réva vinná rozvine mladé lístky a neleňte je zavařit do slaného nálevu. Můžete si pak po celý rok dopřávat tuto bulharskou delikatesu, která chutná ještě více druhý či třetí den po zpracování (samozřejmě uchovaná v lednici). 
Více... Více...

Ragú z hovězí oháňky

add Ragú je tajemný název pro pokrm který má své kořeny ve francouzské kuchyni. Jedná se o pikantní podušenou směs zeleniny, masa, nebo vitřností. V našem případě využijeme hovězí oháňku.
Více... Více...

Hovězí uzený jazyk se smetanovou omáčkou

add Jemné maso uzeného jazyka je skvělé v doprovodu se smetanovou omáčkou, kterážto se vyznačuje hedvábnou konzistencí, doplněná je pikantními ančovičkami, kapary a šťavnatými rajčátky. A smetanový knedlíček je vskutku sváteční!
Více... Více...

Rajská omáčka s hovězím masem

add Rajská omáčka s vařeným hovězím masem, kterou díky hojnému množství zeleniny není třeba zahušťovat jíškou.
Více... Více...

Steakový závitek s Hermelínem

add Hermelín – Král sýrů, svíčková – Královna masa. Spojme královský pár v požehnaný a nerozlučný svazek. Královská krmě je na světě.
Více... Více...

Hovězí na tymiánu s hlívou ústřičnou

add Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba s všestranným použitím jak do hotových jídel, tak k nakládání do octa nebo sušení.
Více... Více...

Sekaná s olivami a moravským uzeným

add Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Více... Více...

Bramborová roláda plněná masem

add  Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím. 
Více... Více...