Závitky s vinným listem

add Vyčkejte, až réva vinná rozvine mladé lístky a neleňte je zavařit do slaného nálevu. Můžete si pak po celý rok dopřávat tuto bulharskou delikatesu, která chutná ještě více druhý či třetí den po zpracování (samozřejmě uchovaná v lednici). 
Více... Více...

Telecí na hříbkách a smetaně

add Každý zkušený houbař má svoje "místečka" odkud vždy nějaké hříbky přinese...
Více... Více...

Uzeniny zapečené s kysaným zelím

add V tomto pokrmu nacházíme kombinaci vydatných uzenin s pikantním zelím snoubených s lahodným bílým vínem. Tyto protiklady mají zásluhu na vynikajícím výsledku.
Více... Více...

Znojemská hovězí pečeně

add Když jde o Českou kuchyni, musíme mezi Svíčkovou a Koprovou omáčku určitě zařadit i tu Znojemskou!
Více... Více...

Hovězí uzený jazyk se smetanovou omáčkou

add Jemné maso uzeného jazyka je skvělé v doprovodu se smetanovou omáčkou, kterážto se vyznačuje hedvábnou konzistencí, doplněná je pikantními ančovičkami, kapary a šťavnatými rajčátky. A smetanový knedlíček je vskutku sváteční!
Více... Více...

Hovězí maso s citronem

add Prostě recept s hovězím masem...
Více... Více...

Plzeňský karbonát

add Pivaři zpozorní, neb dle rčení, že dvě dobré věci nemohou dát dohromady nikdy věc špatnou, mohou se nyní těšit na kulinářský zážitek.
Více... Více...

Kebab

add Kebab je označení různých grilovaných nebo na rožni pečených jídel z Blízkého východu a Asie.
Více... Více...

Zapékaná papaya s masovou směsí

add Zapékaná papaya s masovou směsí. Papaya dodává pokrmu jemnou chuť, na Jamajce sbírají v pralese jako my smrkové šišky. Nemáte-li ji po ruce, můžete ji nahradit malou dýní, nebo hruškou.
Více... Více...

Klasický hovězí burger

add Maso v burgeru je možné doplnit podle vaší chuti a bude vždy výborný. Příprava této pochoutky je snadná - rozkrojit housku, připravit maso a vyskládat nejrůznější druhy přílohy dovnitř. Ale zkoušeli jste už péct domácí housku? My vás to naučíme.
Více... Více...

Albánský kebab na roštu

add Albánie, ač stejně jako naše země, byla součástí neporazitelné socialistické soustavy svobodných a suverénních států v područí velkého východního bratra, byla a stále ještě je pro mnohé z nás zemí nepoznanou. Určitě je to škoda. Začněme ji poznávat od našeho stolu.
Více... Více...

Hovězí se zeleninou a jablky

add Jednoduché, zdravé a navíc i chutné. Co víc si přát?
Více... Více...

Tradiční Thajský salát z masa a hub

add Thajskou kuchyni tvoří pět základních chutí z pěti základních surovin prvotřídní kvality. Důležitá je pak rychlá a jednoduchá úprava těchto surovin. My si vytvoříme tradiční Thajský salát z masa a hub.
Více... Více...

Hovězí ořech s párky a slaninou

add Párky jsou různé. Ty levnější, plné náhražek masa, s konzistencí kašovitou, nechte na pultě prodávajícího. I když párek bude schován v mase, konečný efekt je na kvalitě párků závislý.
Více... Více...