Hovězí nudličky s dresingem

add Provence - tato jižní část Francie dala jméno asi nejznámější směsi koření. Provensálské koření obvykle obsahuje rozmarýn, bazalku a tymián, někdy také majoránku, dobromysl, saturejku, estragon, v americké variantě se přidává i levandule.
Více... Více...

Hovězí vývar s knedlíčky

add Hovězí vývar s knedlíčky a zeleninovým Julienne (čti žilijen). Julienne  je v kuchařské hantýrce výraz pro tenké nudličky. Rozumí se jím zelenina v syrovém stavu, kterou vkládáme do talíře a přeléváme silným hovězím vývarem.
Více... Více...

Polský bigos

add Polský Bigos podáváme jako vydatnou polévku, která výborně chutná a zasytí.
Více... Více...

Polévka stracciatella

add Tuto polévku podávali římským vojákům za dob starověkého Říma.
Více... Více...

Tafelspitz

add Tafelspitz je vídeňská lahůdka pro zasvěcené labužníky. Připravuje se z určité části hovězího masa – tzv. květové špičky. Je tradičním pokrmem Rakouska-Uherska a dnes se považuje za rakouské národní jídlo.
Více... Více...

Biftek s banánem a zázvorovou omáčkou

add Šťavnatý polosyrový biftek, jenž si uchovává hodnotné živočišné bílkoviny, zázvorová omáčka, která rozpálí organizmus, a jemný banán, co pohladí, vám dopřejí nevšední chuťový zážitek.
Více... Více...

Hovězí „stew" s červeným zelím

add Hovězí maso dušené s kořeninovou zeleninou a červeným zelím aneb hovězí „stew" s červeným zelím. 
Více... Více...

Rajská omáčka s hovězím masem

add Rajská omáčka s vařeným hovězím masem, kterou díky hojnému množství zeleniny není třeba zahušťovat jíškou.
Více... Více...

Zapečené brambory s mletým masem

add Brambory, jakožto „největší užitek, který lidstvo z objevení Ameriky mělo“ podle botanika Jana Svatopluka Presla, jsou pro nás dnes základní surovinou u mnoha jídel. To neznamená, že z nich nemůžeme stále uvařit kombinací správných surovin originální jídlo.
Více... Více...

Guláš starého pastevce

add Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Slovo je odvozeno z maďarského „gulya“ (stádo hovězího dobytka), ze kterého pochází maďarský název gulyás.
Více... Více...

Svíčková s koprovou omáčkou

add Koprová omáčka rozhodně patří do tradiční české kuchyně. S falešnou svíčkovou tvoří tu nejlepší kombinaci chutí.
Více... Více...

Španělské ptáčky

add Jak se španělský ptáček českou specialitou stal? Ptáček coby pokrm v podobě hovězí rolky má nejhlubší kořeny v židovské kuchyni.
Více... Více...

Minutková svíčková

add Do třiceti minut můžete podávat vynikající, po špeku voňavou a bílým vínem vyladěnou minutkovou omáčku se steakem z pravé svíčkové a slaninou. 
Více... Více...

Steak s jahodovou omáčkou

add Hovězí steak s jahodovou omáčkou a opečenou čekankou, který nocení jen dámy.
Více... Více...