Hovězí maso s citronem

add Prostě recept s hovězím masem...
Více... Více...

Zálesácký guláš

add Vařil-li pravý zálesák guláš, přidal všechno co měl v množství přiměřeném. Muselo toho být hodně, muselo to být vydatné a muselo to chutnat. Základem vždy bylo maso a fazole.
Více... Více...

Plzeňský karbonát

add Pivaři zpozorní, neb dle rčení, že dvě dobré věci nemohou dát dohromady nikdy věc špatnou, mohou se nyní těšit na kulinářský zážitek.
Více... Více...

Pěna z uzeného jazyka s červenou řepou

add Jemná pěna z uzeného jazyka doplněná marinovanou okurkou a červenou řepou je sikvělý rozjezd pro nabuzení chuťových buněk. 
Více... Více...

Guláš starého pastevce

add Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou. Slovo je odvozeno z maďarského „gulya“ (stádo hovězího dobytka), ze kterého pochází maďarský název gulyás.
Více... Více...

Hovězí roštěná na česneku

add Naprosto dokonalá trojkombinace - hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Více... Více...

Sekaná s olivami a moravským uzeným

add Italské olivy, moravské uzené, česká kuchyně? Proč ne. Vzájemně se to krásně a chutně doplňuje. Vyzkoušejte!
Více... Více...

Hovězí polévka - přesnídávková

add Polévka je grunt... Polévka zpravidla předchází hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem (snackem).
Více... Více...

Zapékaná papaya s masovou směsí

add Zapékaná papaya s masovou směsí. Papaya dodává pokrmu jemnou chuť, na Jamajce sbírají v pralese jako my smrkové šišky. Nemáte-li ji po ruce, můžete ji nahradit malou dýní, nebo hruškou.
Více... Více...

Polévka ze sekyrky

add Hutná a vydatná polévka patří do každodenního táborového jídelníčku. 
Více... Více...

Steak z hovězí roštěné

add Steak z hovězí roštěné s bramborou plněnou špenátem. 
Více... Více...

Hovězí nudličky Stroganov s rýží

add Hovězí nudličky Stroganov se šunkovou ryží patří do Ruské kuchyně.
Více... Více...

Hovězí vývar s knedlíčky

add Hovězí vývar s knedlíčky a zeleninovým Julienne (čti žilijen). Julienne  je v kuchařské hantýrce výraz pro tenké nudličky. Rozumí se jím zelenina v syrovém stavu, kterou vkládáme do talíře a přeléváme silným hovězím vývarem.
Více... Více...

Kapusťák s cibulovým salátem

add Kapustový prejt je pečená pochoutka ze zelí a masa.
Více... Více...