Dovolujeme si Vám nabídnout vyzrálé hovězí maso skutečně prémiové kvality. Bližší informace naleznete níže...

Více...
 

Rádi bychom Vám představili ceník našeho certifikovaného BIO masa, včetně podrobnějšího rozpisu zadních partií...

Více...
 

Nedávná studie neprokázala souvislost mezi konzumací hovězího masa a vznikem srdečních chorob, cukrovky a rakoviny...

Více...
 

...je jeho cesta na Váš stůl? Zapojte svou fantazii a lásku a kvalitní hovězí maso se Vám bezesporu odvděčí!                  

Více...
 

Nenechte si ujít přednášku uznávaného odborníka prof. Ing. Petra Pipka, CSc., emeritního profesora VŠCHT v Praze.    

Více...
 

Vakuované balíčky 1-1,5 kg si můžete objednat na adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo si přijít vybrat v týdnu od 8 do 17 h na prodejnu v Č. Krumlově.  

Více...
 

Více o naší farmě s chovem francouzského plemene limousine a prodeji hovězího masa se dozvíte z reportáže pro Aktuálně.cz a rozhovoru...

Více...
 

Prodáváme vyzrálé vakuově balené hovězí maso a steaky plemene Aberdeen angus  z vlastního chovu...  

Více...
 

Steaky jsou jedním z nejžádanějších produktů Mitrovsky Angus. A my vás naučíme, jak se to dělá! Nejbližší kurz už 1. března 2019...

Více...
 

Přijďte navštívit naše Farmářské trhy v Trutnově - Poříčí, které se konají každou sobotu od 7:00 do 11:00.

Více...
 

Až půjdete o víkendu na nádherné tetínské vyhlídky - 3 km od Berouna, stavte se do prodejny THE FARM SHOP, umístěné z čela zámku...

Více...
 

Každý měsíc pro Vás připravujeme bio hovězí maso od nás z farmy v Černé Vodě. Jde o balíčky po cca 10 kg...

Více...
 

Při nákupu masa v supermarketech a specializovaných online shopech vždy dobře zvažte jaké maso a odkud nakupujete. Jestli chcete skutečně podporovat megaproducenty, pro které je výraz „výroba hovězího“ velmi výstižný, neboť tamní produkce masa ve feedlotech (výkrmnách) se skutečně podobá více průmyslové výrobě, než chovu v souladu s přírodou a potřebami chovaných zvířat tak, jak to známe z našich pastvin. Koupí lokální suroviny z domácí produkce nejenom že ušetříte životní prostředí, ale také podpoříte poctivé české sedláky a náš venkov. Nakoupíte-li hovězí maso od místních chovatelů masného skotu, kteří prodávají maso pod svým jménem, máte zaručenu kvalitu i původ a ještě přispějete k tolik potřebnému zlepšení ekologie. Myslete na to pokaždé, když si jdete koupit kus hovězího. Pokud chcete vědět více o tom, jak se to má bohužel ve většině případů s jihoamerickým hovězím...

Brazílie je hned po USA druhým největším producentem hovězího masa na světě a dlouhodobě zvyšuje stavy chovaného skotu i výrobu hovězího masa. Jak vyplývá ze šetření organizace Greenpeace, velmi často se tak děje na půdě vzniklé odlesňováním deštných pralesů. Poté, co bylo nedávno dosaženo politické dohody o vytvoření zóny volného obchodu mezi Evropskou unií a zeměmi Mercosuru, mezi které patří i Brazílie, by mohlo tempo odlesňování ještě vzrůst. Zatímco u nás stavy skotu dlouhodobě spíše klesají, či vzrůstají v řádu stovek či maximálně několika málo tisíců, v Brazílii jsou meziroční nárůsty chovaného skotu v miliónech kusů.

Ještě před pěti lety (v roce 2014) se v této jihoamerické zemi chovalo necelých 208 miliónů kusů skotu, vloni to bylo již 232 miliónů a letos se očekává další nárůst na více než 238 miliónů chovaného skotu. To je v procentuálním vyjádření meziroční zvýšení o více jak 3 %, což je zdaleka nejvyšší nárůst ze všech zemí světa. Pokud jde o stavy chovaného skotu, patří Brazílii hned po Indii druhá příčka (v Indii je chováno aktuálně zhruba 305 miliónů kusů). Pro srovnání: ve všech zemí Evropské unie dohromady je chováno zhruba 88 miliónů kusů skotu, takže brazilské navýšení o 30 miliónů hlav za pouhých 5 let činí 30 % všeho chovaného skotu v celé EU!

Jak již bylo zmíněno, žebříčku zemí s nejvyšší produkcí hovězího masa dlouhodobě vévodí s roční výrobou ve výši 12 mil. tun Spojené státy americké. V počtu chovaného skotu na úrovni 94,5 milionu kusů skotu jim sice celosvětově patří až čtvrtá příčka avšak s tím, že i u této země se pro letošek očekává navýšení stavů chovaného skotu až na úroveň 95 milionů hlav.

Se stoupajícími stavy skotu logicky v Brazílii, ale i jinde ve světě, vzrůstá i výroba hovězího masa. Zatímco v roce 2014 Brazilci vyrobili 9,7 miliónů tun masa, vloni už to bylo 9,9 mil. tun a letos se předpokládá zvýšení výroby až na hranici 10,2 mil. tun. USA si s velkým náskokem udrží pozici celosvětového lídra v produkci hovězího. Vloni ho vyprodukovali 12,3 mil. tun, přičemž odhady pro letošek počítají s tím, že to bude už více než 12,7 mil. tun, což je meziroční zvýšení o 3,6 %.

Pokud jde o celosvětový export hovězího, tak ten by měl podle předpovědi USDA-FAS (United States Department of Agriculture - Foreign Agricultural Service) stagnovat na úrovni 10,6 mil. tun avšak s tím, že pouze u trojice zemí USA, Brazílie a Argentina se očekává další zvýšení. Dojde-li k definitivnímu stvrzení dohody mezi EU a uskupením Mercosur, může se tento export ještě dále zvýšit. Zatím je do Evropy z Jižní Ameriky dováženo téměř 270.000 tun hovězího a telecího masa ročně.

 

Další detailní informace k problematice uskupení Mercosur a jeho historii najdete na webu ČSCHMS

Kamil Malát