V nabídce naší farmy naleznete hovězí maso ze skotského plemene highland a domácí produkty nejen z hovězího masa...

Více...
 

Udělejte radost svým blízkým a věnujte jim dárkový poukaz na odběr hovězího masa a našich dalších výrobků v hodnotě...

Více...
 

Vánoce už ťukají na dveře a my Vám nabízíme naše HOVĚZÍ v BIO kvalitě. Objednávky přijímáme do 14.12.!

Více...
 

Vánoce se blíží a my Vám nabízíme 3 kg baliček 200 Kč/kg obsahovat bude od každé partie kousek...

Více...
 

Recepty z hovězího masa "běží" na televizní stanici b-tv v pořadu FOOD & DRINKS každý den v hodinovém bloku od 18:30 hod.

Více...
 

Kromě Prahy a Brna najdete naše hovězí maso a výrobky na desítkách míst po celém Zlínském kraji i na Slovensku...  

Více...
 

Objednávky hovězího masa a výrobků v našem e-shopu: datum a čas vyzvednutí zveřejněny na webu, nebo dle dohody...

Více...
 

Pojízdná prodejna s hovězím na vás bude čekat v sobotu 15. 12. 2018 od 8 do 14 hodin v Praze Dejvicích na Kulaťáku! Další termíny níže.  

Více...
 

podívejte se na aktuální nabídku hovězího masa wagyu z vlastní produkce. Bližší informace v přiloženém dokumentu.

Více...
 

Prodáváme vyzrálé vakuově balené hovězí maso a steaky z plemene aberdeen angus z vlastního chovu a zvěřinu z vlastní obory...

Více...
 

Poslední letošní rozvoz vyzrálého hovězího masa plánujeme ve dnech 17. - 20.12. termíny a rozpis naleznete níže...

Více...
 

kde můžete naše hovězí maso koupit nebo ochutnat. Mezi pravidelné odběratele patří restaurace, prodejny, jídelny MŠ, zákazníci...  

Více...
 

 

Karel Svoboda: Někteří z čtenářů četli můj článek Vyzrálé hovězí maso jako fenomén doby ve zpravodaji ČSMCHS, nebo slyšeli příspěvek "Maso jako víno - také zraje" na semináři den před Výroční členskou schůzí ČSCHMS. Rád bych na toto téma a uváděný rozhovor navázal malým zamyšlením: Udělejte kozla zahradníkem a bude do všeho „kafrat“.

 

Od počátku, kdy jsem se setkal s masným skotem a jeho chovateli mám jasnou myšlenku. „Není dobře prodávat tašky s čerstvě vakuovaným masem nebo dokonce živá zvířata“. Připomíná mi to lesní hospodářství, kdy je často prodáván les nastojato nebo v čisté surovině a hned na to se dováží dřevo zpracované v jakékoliv formě, ale s velkou přidanou hodnotou. Práce farmáře bez přidané hodnoty je prací v kruhu, který snadno naruší mnoho vnějších vlivů. Letošní rok je velmi dobrým příkladem. Pracně vyrobená komodita si zaslouží zpracování a následné umístění na trhu s pevnou pozicí.

 

Neustále uvádím mé oblíbené příklady: Farma Bošina a Farmers s. r.o.. Ing. Jan Bošina z Vernéřovic u Broumova a Lubomír Burkoň z Trutnova jsou z opačných stran co se týče velikosti i produkce farmy. Menší a velká. Oba ovšem uchopili/pochopili onu přidanou hodnotu. Jejich produkce kvalitního a vyzrálého masa a uzenářských výrobků je na vysoké úrovni a zákazníky je vyhledávaná. Zaujala takové místo na českém trhu, že ji výrazněji neohrožují vnější vlivy (sucho, Turecko, propad cen jatečných zvířat) a ani případná budoucí krize nebude mít výrazný vliv na jejich ekonomiku.

 
Nestačí koncept: mít farmu, chovat masné plemeno, prodat zvíře nebo porážet v co nejranějším věku zvířete. Pokud mi farmář například tvrdí, že rychlým prodejem masa v taškách (dokonce maso balené v mikroténových sáčcích) má nejnižší náklady na prodej zvířete, pochybuji, že má dobře spočítanou ekonomiku svého provozu a koncept pro dobu budoucí. Nehledě na to, že koncový zákazník začíná být dobře poučeným a chce kvalitu:

Jasnou deklaraci zrání, jednoznačné určení šálu masa, velikost spotřebitelského balení, trvanlivost garantovanou vakuováním. Začíná chtít kvalitnější maso nejen mladého býka. Na řadu přichází zvíře s třemi pastevními obdobími. Chce „flákotu“, určenou v porci na gril nebo kostky na guláš, kostky na ragů, plát na roládu, smažený řízek pro svoji kuchařskou radost doma. Všechno mu musíme strčit až pod ten nos. Zákazník je zhýčkaný supermarkety a většinou neumí z kilového masa ten plát správně naříznout natož připravit plátky na řízky nebo španěláky.

  

HORA RUIT CARPE DIEM, latinské přísloví: volně řečeno – "čas se řítí, využij ho"

  

Kdo nevyužije dobu, zůstane stát a čas mu podtrhne nohy. Hledejte příležitost. Štěstí přeje připraveným. V pár řádcích uvedu svoji zkušenost:

Někteří z farmářů byli přítomni na degustaci masa v Restaurantu Vnuk. Měli tak ideální možnost vidět a ochutnat maso pěti masných plemen ve dvou úrovních zrání. Ano, hledal jsem na počátku roku partnera z oblasti gastronomie, který má srdce a touhu posunout svoji práci na vyšší úroveň. Který chce svým zákazníkům připravit zážitek a ne jen pokrm k zahnání hladu. Měl jsem štěstí. Našel jsem Michala Vnuka. Nastavili jsme koncept a o výsledek se starají zákazníci. V průběhu tohoto roku se z občasného odběratele čtvrtě anguse stal pravidelným zákazníkem několika farem a tedy různých plemen. Nákupem zrací skříně a tedy kvalitním zráním zvýšil potenciál své restaurace do té míry, že stoupající počet zákazníků jeho restaurace navíc požaduje možnost nákupu kvalitního a vyzrálého hovězího masa pro domácí kuchaření. Výrazně zvýšil pravidelný nákup hovězích čtvrtí. To všechno vlastním srdcem a úsilím. Bez jakékoliv mediální podpory. Žádný ani náznak podpory typu mediálně známých kuchařů. Výsledkem je výstavba bourárny a chladícího boxu a spuštění eshopu s odběrním místem v Restaurantu. Žádný rozvoz. Vše bude spuštěno v lednu 2019. Nejen zákazníci, ale i významní a mediálně známí šéfkuchaři jako například Vladimír Šmejkal vysoce oceňují kvalitu vyzrálého masa a úroveň menu Restaurantu. Takové partnery je možné najít a povýšit svoji produkci na další úroveň.

   

Pomůžeme Vám zorganizovat „den otevřených dveří“ Vaší farmy. Není lepší reklamy než před očima Vašich zákazníků připravit například smažený řízek a dát ochutnat.
V případě zájmu jsme připraveni poskytnout konzultace, připravit koncept, projekt, realizovat projekt, zajistit servis, připravit marketingovou podporu.

 

 

Karel Svoboda (tel. 777 991 166, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

  

Čeští sedláci své produkty málo zpracovávají (přečtěte si rozšířený text na webu ČSCHMS