Přijďte navštívit naše Farmářské trhy v Trutnově - Poříčí, které se konají každou sobotu od 7:00 do 11:00.

Více...
 

Rádi bychom Vám představili nový ceník masa, který je rozšířen o podrobnější rozpis zadních partií...

Více...
 

Prodej hovězího masa z Plzeňského kraje plánujeme na čtvrtek 28. února. Bližší informace na www.farmaborek.cz 

Více...
 

dovolujeme si Vám nabídnout vyzrálé hovězí maso skutečně prémiové kvality. Bližší informace v přiloženém dokumentu.

Více...
 

Až půjdete o víkendu na tetínské vyhlídky, stavte se v našem FARM SHOPU na zámku. Od února 2019 rozšiřujeme prodejní den na sobotu...

Více...
 

Připravujeme pro Vás balíčky 10 kg z bio hovězího masa od nás z farmy. Budou parádně vyzrálé, vakuově balené, ...  

Více...
 

Čerstvé hovězí maso prodáváme ve čtvrtek 10. ledna 2019 na Tetíně - zámek - The Farm shop 12 - 17 hod. a  v úterý 15. ledna 2019 v Berouně...

Více...
 

V nabídce naší farmy naleznete hovězí maso ze skotského plemene highland a domácí produkty nejen z hovězího masa...

Více...
 

Udělejte radost svým blízkým a věnujte jim dárkový poukaz na odběr hovězího masa a našich dalších výrobků v hodnotě...

Více...
 

Vánoce už ťukají na dveře a my Vám nabízíme naše HOVĚZÍ v BIO kvalitě. Objednávky přijímáme do 14.12.!

Více...
 

Vánoce se blíží a my Vám nabízíme 3 kg baliček 200 Kč/kg obsahovat bude od každé partie kousek...

Více...
 

Recepty z hovězího masa "běží" na televizní stanici b-tv v pořadu FOOD & DRINKS každý den v hodinovém bloku od 18:30 hod.

Více...
 

 
Opačná prognóza vyplývá z detailního šetření, kterou provedla ING mezi 13 tisící Evropany. Odpovědi respondentů v EU ukazují na to, že zhruba čtvrtina obyvatel očekává, že svou spotřebu masa v následujících 4 letech sníží, zatímco pouze každý pětadvacátý občan EU uvedl, že spotřebu masa plánuje zvýšit. V ČR se ve smyslu uvažovaného zvýšení spotřeby masa vyjádřilo 5 % respondentů, zatímco snížit spotřebu masa plánuje každý pátý Čech (20 %). Nejvíce radikální, pokud jde o snižování spotřeby masa, jsou pak obyvatelé Francie, Belgie, Itálie či Lucemburska (31 - 38 %). Necelých šedesát procent obyvatel Evropy pak spotřebu masa nehodlá nikterak měnit. Pokud by se uvedené předpovědi vyplnily, znamenalo by to celoevropský pokles spotřeby masa o 3 %.
 
Doufejme, že pokud se prognózy naplní a i u nás dojde ke snížení už tak nízké spotřeby hovězího masa, takže to případně půjde na úkor nekvalitního anonymního masa, případně masa z dovozu, a naopak obliba kvalitního hovězího masa z českých chovů z masných plemen bude narůstat!

 

Kamil Malát

ČSCHMS

 
Celá studie ING Economics Department s názvem: 'The protein shift: will Europeans change their diet?'