Miluju hovězí
  Zapomenuté heslo?       Zapomenuté jméno?       Vytvořit účet
  • INFORMACEo hovězím mase
    • Novinky
    • Bleskovky
    • 10 Důvodů proč jíst hovězí
    • Dělení hovězího masa
    • Nákup kvalitního masa
    • Nákup vyzrálého masa
    • Ověřování původu
  • KOUPÍMhovězí maso
  • RECEPTYz hovězího masa
  • ZPRACOVÁNÍhovězího masa
  • PRO FARMYnabízející maso
    • Přihlášení
  • ČSCHMS(webové stránky)
Jste zde: Úvod >  Dělení hovězího masa >  Přední maso _s kostí

Bok s kostí (8)

Přední maso _s kostí

Bok s kostí (nízké žebro) nazýváme bok s 9. až 13. žebrem. Musí být začištěný, zbavený třásní masa a zbytků bránice. Nízké žebro z mladých kusů bývá krásně zmasilé.

 

Číst dál...

Žebro

Přední maso _s kostí

Žebro je upraveno do úhledného obdélníkového tvaru a je tvořeno vysokým a holým žebrem. Obsahuje 1. až 8. žebro bez hrudí. Je velmi prorostlé a při tepelné úpravě si zachovává šťavnatost.

 

Číst dál...

Hrudí a žebro (7)

Přední maso _s kostí

Hrudí a žebro je tvořeno hrudím a vysokým a holým žebrem. Musí být začištěné, zbavené třásní masa a odštěpků kostí, popřípadě též krvavého ořezu ve špičce hrudí.

 

Číst dál...

Oháňka (29)

Přední maso _s kostí

„Za každého počasí prodáváme ocasy“ hlásal prvorepublikový řezník, pan Urban. Oháňka je upravena bez křížové kosti, zbytků kůže a hladkého svalstva konečnice.

 

Číst dál...

Mapa dělení hovězího masa oháňka zadní kližka karabáček váleček vrchní šál spodní šál velký ořech, předkýtý tabulová špička květová špička, malý ořech holubička, kavalírka bok bez kosti, pupek oponka veverka pravá svíčková nízký roštěnec přední kližka husička vysoká plec plecový plátek loupaná plec kulatá plec, falešná svíčková žebro nízké hrudí podkrčí žebro holé žebro vysoké vysoký roštěnec podplečí krk špička krku líčka

Hovězí maso

  • Zadní maso bez kosti
    • KÝTA BEZ KOSTI
    • » Vrchní šál (25)
    • » Spodní šál (24)
    • » Velký ořech (23)
    • » Holubička (20)
    • » Květová špička (21)
    • » Váleček (26)
    • PLEC BEZ KOSTI
    • » Velká plec (12)
    • » Loupaná plec (10)
    • » Kulatá plec (9)
    • Svíčková pravá (16)
    • Nízký roštěnec (15)
  • Přední maso bez kosti
    • Vysoký roštěnec (5)
    • Podplečí bez kosti (4)
    • Krk bez kosti (3)
    • Bok bez kosti (19)
    • Kližka zadní s karabáčkem (28)
    • » Karabáček (27)
    • Kližka přední (14)
    • Plátek lopatkový (11)
    • Líčka (1)
    • Veverka (17)
    • Oponka (18)
  • Přední maso _s kostí
    • Bok s kostí (8)
    • Žebro
    • Hrudí a žebro (7)
    • Oháňka (29)
  • Kosti
    • Kosti

Posílat novinky

Ochrana osobních údajů

Tento web používá cookies ke správě autentizace (přihlášení), navigace, zobrazení, uložení vašich preferencí a nastavení webu a dalších funkcí.
Použitím našeho webu souhlasíte s tím, že cookies můžeme uložit na vaše zařízení. V případě odmítnutí cookies nemusí být některé funkce webu dostupné.

Zobrazit Směrnici EU o ochraně osobních údajů

Zobrazit dokument GDPR

Odmítli jste ukládání cookies. Toto rozhodnutí můžete kdykoliv změnit.

Souhlasil jste s uložením cookies do paměti vašeho zařízení (PC, mobil, tablet...). Toto rozhodnutí můžete kdykoliv změnit.

feed-image


© 2016 ČSCHMS Všechna práva vyhrazena.

ČSCHMS

  Český svaz chovatelů masného skotu, z.s.
  Těšnov 17, 110 00 Praha 1
  +420 724 229 094
  +420 221 812 865
  vydrova@cschms.cz

Tento web používá cookies ke správě autentizace (přihlášení), navigace, zobrazení, uložení vašich preferencí a nastavení webu a dalších funkcí.
Použitím našeho webu souhlasíte s tím, že cookies můžeme uložit na vaše zařízení. V případě odmítnutí cookies nemusí být některé funkce webu dostupné.

  • Zobrazit Směrnici EU o ochraně osobních údajů
  • Zobrazit dokument GDPR