Nenechte si ujít přednášku uznávaného odborníka prof. Ing. Petra Pipka, CSc., emeritního profesora VŠCHT v Praze. 

  

V termínu 24. - 25. září 2019 se v hotelu Skalský dvůr uskuteční výroční členská schůze našeho svazu, které bude jako obvykle předcházet svazem pořádaný seminář. Letos bude ale v trochu odlišném pojetí, než jak bývá zvykem. Ať už počtem přednášejících, kterých se představí během dne celkem pět, tak svým konceptem. Seminář bude rozdělen na dopolední blok, který kromě teoretické prezentace bude okořeněn praktickou ukázkou spojenou s komentovaným obědem a odpolední část, která se bude odehrávat dle tradičního schématu v přednáškovém sále hotelu. 

 

Seminář bude zahájen v 10 hodin přednáškou prof. Ing. Petra Pipka, CSc., ten seznámí posluchače s tím, co všechno má vliv na kvalitní beef steak a to z pohledu produkce hovězího od pastevního výkrmu, přes porážku a zrání masa až po kulinární úpravu. Na tuto teoretickou část naváže komentovaný oběd, jehož menu bude připravováno kooperací firem Gastronox a Unox a servisu hotelu Skalský dvůr pod taktovkou pana Karla Svobody, který se dlouhodobě věnuje problematice zrání hovězího masa a nabízí své know-how a mnohaleté zkušenosti všem, kdo mu naslouchají.

  

Po obědě a krátké pauze začne od 13 hodin v přednáškovém sále hotelu odpolední část, jejíž program a detaily k organizačním záležitostem (vč. přihlašování) naleznete na webu ČSCHMS.

  

Seminář je určen výhradně členům Českého svazu chovatelů masného skotu. Účast na něm je s výjimkou ceny oběda během semináře bezplatná. Poplatek za oběd bude vybírán na místě na recepci hotelu Skalský dvůr. K účasti je však nutná registrace prostřednictvím elektronické přihlášky. Písemné pozvánky na seminář, stejně tak jako na výroční členskou schůzi, budou v dostatečném předstihu odeslány poštou všem členům našeho svazu. Pokud máte zájem o členství u našeho Svazu veškeré potřebné informace vč. přihlášek naleznete na webu ČSCHMS.