ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
Řízky:
Bramborový salát:
Nálev:
Řízky:
Maso nakrájíme přes vlákno na osm plátků a přes folii rozklepeme (hladkou stranou paličky) dotenka a na několika místy špičkou nože prosekneme, aby se nám při smažení nekroutily. Řízky obalíme v trojobalu – hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance a osmažíme na sádle nebo másle. Podáváme vždy dva řízky na jednu porci a s citronem.
Bramborový salát:
Brambory uvaříme ve slupce se solí a kmínem. Ještě horké je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme s na kostičky nakrájenou cibulí, přidáme hořčici, trochu moučkového cukru a zalijeme horkým ochuceným vývarem – viz níže. Ve Vídni podávají porci bramborového salátu s porcí salátu z polníčku ve sladkokyselém nálevu.
Nálev:
Horký vývar ochutíme uvedenými ingrediencemi a zalijeme jím brambory
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz