Tafelspitz

Tafelspitz

31.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Tafelspitz je vídeňská lahůdka pro zasvěcené labužníky. Připravuje se z určité části hovězího masa – tzv. květové špičky.

Ingredience

Na 4 porce:

  • 800 g hovězí květové špičky
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 10 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy

Křen s jablky:

  • křen
  • jablko
  • citronová šťáva
  • sůl
  • cukr

Postup přípravy pokrmu

Celý kus masa zalijeme horkou vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, přivedeme k varu a necháme táhnout (jen mírně pobublávat) 2 až 3 hodiny. Uvařené maso krájíme na tenké plátky. Přílohou mohou být pečené brambory, špenát a křen s jablky.

Křen s jablky:

Nastrouháme křen a jablko, smícháme a dochutíme citronovou šťávou, solí a cukrem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz