ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Slavičí jazýčky a hřebčí vejce. Pokrmy přisuzované královským hostinám. Slavičí jazýčky jsou zřejmým výplodem poněkud chorého mozku. Hřebčí vejce však nikoliv. Jen jsou vzácná, protože jich je málo. Býčích je více a občas se seženou, třeba mražená. Chuťově si s hřebčími nezadají.
Žlázy podélně rozpůlíme, a namočíme na 12 hodin do mléka. Poté je vyjmeme, necháme okapat, lehce naklepeme, obalíme v klasickém troj obalu a pozvolna smažíme na oleji. Na talíři posolíme, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme teplé s vařeným bramborem.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz