Smažené býčí žlázy

Smažené býčí žlázy

23.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Slavičí jazýčky a hřebčí vejce. Pokrmy přisuzované královským hostinám. Slavičí jazýčky jsou zřejmým výplodem poněkud chorého mozku. Hřebčí vejce však nikoliv. Jen jsou vzácná, protože jich je málo. Býčích je více a občas se seženou, třeba mražená. Chuťově si s hřebčími nezadají.

Ingredience

  • 0,5 kg býčích žláz
  • mléko
  • olej
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • vejce
  • sůl
  • citron

Postup přípravy pokrmu

Žlázy podélně rozpůlíme, a namočíme na 12 hodin do mléka. Poté je vyjmeme, necháme okapat, lehce naklepeme, obalíme v klasickém troj obalu a pozvolna smažíme na oleji. Na talíři posolíme, ozdobíme kolečkem citronu a podáváme teplé s vařeným bramborem.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz