Ruské datle

Ruské datle

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Běžné datle z arabského světa jsou velké kolem pěti centimetrů, mají pecku a jsou sladké. Ve velké zemi našeho kdysi souseda muselo být všechno výjimečné a větší než běžné. Proto ruské datle nemají pecku, jsou velké jako středně velký ruční granát a nejsou sladké.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • 150 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • slanina
  • hořčice kremžská
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka
  • smetana

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme, pokmínujeme a potřeme hořčicí. Na takto připravené plátky položíme silnější nudličku slaniny a kysané zelí. Důkladně zabalíme a převážeme nití. Zprudka osmažíme nakrájenou cibuli a nakrájené papriky, vložíme závitky, podlijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zředíme vývarem, provaříme a zjemníme smetanou. Podáváme s hodně tmavým chlebem (v Rusku), nebo s knedlíkem (u nás).

 

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz