Polský bigos

Polský bigos

08.06.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

10 porcí:

  • 100 g špeku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 2 paprikové klobásy
  • 250 g hovězího zadního
  • 250 g vepřového plecka
  • 250 g vepřového bůčku
  • 5 bobkových listů
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1/2 kg syrového zelí
  • 2 hrsti sušených hub
  • 2 hrsti sušených švestek
  • 1/4 l bílého vína
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka

Postup přípravy pokrmu

Všechny ingredience, které jdou krájet, nakrájíme na kostky. Do velkého hrnce dáme rozpustit sádlo, přidáme slaninu, vypečeme, dále vložíme klobásku, zasmahneme kmín, přidáme maso, orestujeme, bobkový list a papriku, orestujeme, rajský protlak, zarestujeme houby i s vodou, ve které se máčely, syrové zelí, švestky, bílé víno, osolíme, opepříme, přiklopíme a necháme vařit zvolna až tři hodiny. Po dvou hodinách varu přidáme kysané zelí. Na závět dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem.

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz