ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Z venku to vypadá jako vařená cibule, do které se většině z nás příliš nechce. Ale to milé a chutné překvapení uvnitř!
Cibule oloupeme a na mírném ohni vaříme cca 40 minut. Pak je vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme. Nadrobno nasekané šalotky zpěníme na másle. Mleté maso smícháme s nasekanou petrželkou, sklovitými šalotkami, vejci, polovinou strouhanky a smetanou. Dochutíme solí, pepřem a orchestrovou omáčkou. Vychladlé cibule opatrně nařízneme a rozdělíme po jednotlivých vrstvách. Vzniknou nám duté cibulové koule, do kterých plníme připravenou masovou směs. Koule klademe švem dolů do zapékací mísy, posypeme zbylou strouhankou, zakápneme popuštěným máslem a ve vyhřáté troubě zapékáme cca 0,5 hodiny. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat bez přílohy. Vždyť brambory jsou už vevnitř.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz