Plněná cibule

Plněná cibule

05.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Z venku to vypadá jako vařená cibule, do které se většině z nás příliš nechce. Ale to milé a chutné překvapení uvnitř!

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 4 větší cibule
  • 2 šalotky
  • 150 g másla
  • 2 vařené brambory
  • 6 lžic strouhanky
  • 6 lžic smetany
  • 2 vejce
  • worchesterová omáčka
  • petrželka
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Cibule oloupeme a na mírném ohni vaříme cca 40 minut. Pak je vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme. Nadrobno nasekané šalotky zpěníme na másle. Mleté maso smícháme s nasekanou petrželkou, sklovitými šalotkami, vejci, polovinou strouhanky a smetanou. Dochutíme solí, pepřem a orchestrovou omáčkou. Vychladlé cibule opatrně nařízneme a rozdělíme po jednotlivých vrstvách. Vzniknou nám duté cibulové koule, do kterých plníme připravenou masovou směs. Koule klademe švem dolů do zapékací mísy, posypeme zbylou strouhankou, zakápneme popuštěným máslem a ve vyhřáté troubě zapékáme cca 0,5 hodiny. Ozdobíme petrželkou a můžeme podávat bez přílohy. Vždyť brambory jsou už vevnitř.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz