Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou

28.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Na 4−6 porcí:

  • 50 g másla
  • 1 malá cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 150 g kapusty
  • 1 malá červená paprika
  • 1/2 malé cukety
  • hrst petrželové natě
  • 250 ml černého piva
  • 500 g mletého masa (hovězí – případně mix)
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • 250 g nivy
  • 200 ml smetany
  • 500 g raných brambor
  • 100 g másla
  • 1 jarní cibulka
  • hrst pažitky

Postup přípravy pokrmu

Na másle orestujeme na jemné kostičky nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku, zalijeme pivem, krátce povaříme a necháme zchladnout. Potom směs smícháme s masem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvarujeme placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a na oleji je usmažíme dozlatova. Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme do pánve, přilijeme smetanu a za stálého míchání rozpustíme a krátce povaříme do zhoustnutí. Brambory uvaříme ve slupce, rozmačkáme je s máslem, nakrájenou jarní cibulkou a pažitkou.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz