Pelmeně

Pelmeně

21.07.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 6 osob:

  • 330 g mouky – v poměru přibližně 1 díl hladké a 1 díl polohrubé
  • 1 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 120 ml studené vody
  • 1 vejce na potření těsta

masová nádivka:

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 1 malá cibule
  • špetka cukru
  • 30 ml vody
  • 20 g másla
  • pepř
  • sůl
  • kysaná smetana
  • kopr

Postup přípravy pokrmu

Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici.  Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, která potřeme vajíčkem, doprostřed vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamačkáme a cípy spojíme k sobě. Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8–10 minut, scedíme, promastíme máslem, podáváme s kysanou smetanou a snítkou kopru.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz