Papoutsaki

Papoutsaki

21.07.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

4 porce:

  • 2 lilky
  • 1 velká cibule
  • 500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 2 oloupaná nakrájená rajčata (nebo 4 lžíce drcených)
  • hrst sekané petrželky
  • pepř
  • sůl a olivový olej

bešamel:

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 100 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 2 celá rajčata
  • 300 g mozzarely

Postup přípravy pokrmu

Lilky rozkrojíme podélně napůl, na řezu je osolíme a necháme pustit vodu. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na olivovém oleji dosklovata, opečeme na ní mleté maso, přidáme rajčata, sekanou petrželku, osolíme a opepříme.

Připravíme bešamel, který je, jak sami poznáte, hlavně o míchání. Do kastrolu vlijeme půl dávky mléka, přidáme máslo a přivedeme k varu. Ve druhé polovině mléka rozmícháme mouku a za stálého míchání zavaříme do vroucího mléka, osolíme, nakonec vmícháme celá vejce. Stále mícháme a mícháme až do prochladnutí.

Lilky vymačkáme od vody, osušíme a osmažíme prudce a krátce z obou stran v olivovém oleji. Přendáme na papírové ubrousky, necháme okapat přebytečný olej a dužinu na straně řezu pomocí lžíce vmáčkneme dovnitř, takže se nám vytvoří lilkový korpus pro plnění. Lilky plníme masovou směsí, poklademe bešamelem, plátky rajčat a posypeme strouhanou mozzarelou.

Zapékáme v troubě vyhřáté na 180–200 °C asi 30 minut.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz