ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
4 porce:
bešamel:
Lilky rozkrojíme podélně napůl, na řezu je osolíme a necháme pustit vodu. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na olivovém oleji dosklovata, opečeme na ní mleté maso, přidáme rajčata, sekanou petrželku, osolíme a opepříme.
Připravíme bešamel, který je, jak sami poznáte, hlavně o míchání. Do kastrolu vlijeme půl dávky mléka, přidáme máslo a přivedeme k varu. Ve druhé polovině mléka rozmícháme mouku a za stálého míchání zavaříme do vroucího mléka, osolíme, nakonec vmícháme celá vejce. Stále mícháme a mícháme až do prochladnutí.
Lilky vymačkáme od vody, osušíme a osmažíme prudce a krátce z obou stran v olivovém oleji. Přendáme na papírové ubrousky, necháme okapat přebytečný olej a dužinu na straně řezu pomocí lžíce vmáčkneme dovnitř, takže se nám vytvoří lilkový korpus pro plnění. Lilky plníme masovou směsí, poklademe bešamelem, plátky rajčat a posypeme strouhanou mozzarelou.
Zapékáme v troubě vyhřáté na 180–200 °C asi 30 minut.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz