Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

12.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 0,5 kg hovězího masa (zadního, předního, kližky...)
  • 70 g špek
  • 1 ks cibule velká
  • olej 1-2 lžíce
  • nakládané okurky 3-4 ks (pokrájené na kostičky)
  • hladká mouka na zahuštění omáčky
  • sůl
  • pepř mletý
  • hovězí vývar nebo hovězí bujón

Postup přípravy pokrmu

Na trošce oleje si orestujeme nadrobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso použijete). Na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso dáme orestovat k cibuli a špeku. Pak podlijeme sklenicí vody a dusíme.

Zdroj receptu: www.recepty.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz