Hovězí řízek s celerovým pyré a zadělávaným hráškem

Hovězí řízek s celerovým pyré a zadělávaným hráškem

14.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

Řízky (4 porce)

  • 800 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • Sůl
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrnky neochucených kukuřičných lupínků
  • 150 g sádla
  • 1 citron

Celerové pyré

  • 350 g celeru
  • 350 g brambor
  • 30 g másla
  • 150 ml smetany
  • Sůl

Zadělávaný hrášek

  • 400 g hrášku
  • 20 g másla
  • 2 lžičky francouzského másla (poměr přibližně 20 g másla a lžíce mouky)
  • 100 ml smetany
  • muškátový oříšek
  • špetka cukru
  • sůl

Postup přípravy pokrmu

Řízky

Maso naporcujeme a řízky přes folii tence naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaných, drceným česnekem ochucených vejcích a na závěr v drcených kukuřičných lupíncích (cornflakes) a smažíme na sádle dozlatova. Podáváme s citronem.

Celerové pyré

Očištěný celer a brambory společně uvaříme doměkka, slijeme vodu, zeleninu rozmixujeme nebo rozšťoucháme, smícháme s máslem a smetanou, podle chuti osolíme.

Zadělávaný hrášek

Hrášek orestujeme na másle, zahustíme francouzským máslem (máslo smícháme s moukou, poměr přibližně 20 g másla a lžíce mouky), zředíme smetanou, okořeníme a necháme projít varem a dochutíme muškátovým oříškem, špetkou cukru, solí.

 

Přejeme vám dobrou chuť!

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz