Hovězí pupek s houbovou omáčkou a noky

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a noky

06.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1 kg hovězího pupku
  • 400 g kořenové zeleniny
  • sůl
  • pepř (celý)
  • nové koření
  • 200 g hub (mražených)
  • 200 ml smetany (na šlehání)
  • 4 hovězí kosti
  • 600 g těsta na bramboráky
  • olej
  • máslo
  • mouka (hladká)

Postup přípravy pokrmu

Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a kosti a pomalu uvaříme do měkka. Maso i kosti vyjmeme, vývar přecedíme, zredukujeme varem na půlku, zahustíme máslovou jíškou a provaříme. Houby orestujeme na másle, přidáme do omáčky a necháme pomalu bublat na malém plamenu. Na závěr zjemníme šlehačkou.

Podáváme s noky, které usmažíme na oleji z bramborákového těsta.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.recepty.eu
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz