Guláš bez přílohy

Guláš bez přílohy

03.05.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

No, bez přílohy. Nikoliv 3 in 1, dokonce ani 4 in 1°, ale vše v jednom! Je v tom poněkud guláš, ale určitě to bude dobré.

Ingredience

  • 600 g hovězí kližky
  • 10 dkg slaniny
  • 10 dkg kořenové zeleniny (mražená pod svíčkovou)
  • 10 dkg zelených (černých, žlutých) fazolových lusků
  • ¼ hlávky střední kapusty
  • 1 cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • ½ kg brambor
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • kmín
  • zelená petrželová a celerová nať
  • vývar

Postup přípravy pokrmu

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, necháme rozehřát a krátce na ní osmažíme kořenovou zeleninu, fazolky, spařenou kapustu, jemně nakrájenou cibuli a rovněž jemně nakrájené natě z petržele a celeru. Vložíme na kostky masa, krátce osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké. Oloupané a na kostky nakrájené brambory přidáme k téměř hotovému masu, podlijeme vývarem a vaříme, dokud brambory nejsou poživatelné. Guláš bez přílohy by měl být řídký. A přílohy opravdu netřeba, vždyť těch brambor a ostatních na vlákninu bohatých surovin je tam až až. Jíme lžící.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz