ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
10 porcí:
Dušená telecí kýta:
Kopřivový bulgur se smrži:
Přílohová zelenina:
Zeleninu nahrubo nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření a pepř) a snítky tymiánu. V základu opečeme osolenou a opepřenou kýtu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso servírujeme na porci bulguru a doplníme jarní zeleninkou. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovata, na ni osmahneme bulgur a postupně zaléváme hovězím vývarem. Vždy, když se vývar odvaří, dolijeme a takto opakujeme, až je bulgur uvařený na skus. Průběžně mícháme. Před dokončením přidáme nasekané kopřivy a nakrájené smrže, podle chuti dosolíme. Cuketu a cibulku nakrájíme na drobné kousky. Růžičky brokolice a očištěné fazolové lusky blanšírujeme (krátce spaříme ve vodě a ihned zchladíme).
Veškerou zeleninku osmahneme krátce na másle, nakonec vmícháme špenát.
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz