Domácí sekaná

Domácí sekaná

12.08.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Ingredience

  • 1 kg mletého masa (3/4 kg vepřového masa, 1/4 kg hovězího masa)
  • 1 menší najemno nakrájené cibule
  • 4 stroužky rozdrceného česneku
  • 3 vejce
  • trochu vody
  • 2 namočené vymačkané housky
  • 60 g slaniny nakrájené na kostičky
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • strouhanka nebo trochu hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy pokrmu

Ze všech ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit a dohladka „vyprátovat“. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou ji upečeme do nazlátlé barvy.

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: www.klucivakci.cz
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz