ČSCHMS
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Pravděpodobně ani ve Španělsku nelétají pečení holuby přímo do huby. Možná však, že v některých tamějších krajích létají do huby ptáčci španělští. Každopádně u nás ani holubi ani ptáčci španělští. Proto si španělské ptáčky připravíme sami.
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na takto připravené plátky klademe nudličky slaniny, cibule, okurky, salámu a na čtvrtky nakrájené, natvrdo vařené vejce. Vše dobře zabalíme a ovážeme nití či spíchneme kovovými jehlicemi (ty na pletení nejsou příliš vhodné). Na tuku osmahneme dohněda cibuli, přidáme závitky a podlijeme vývarem. Přemístíme do středně vyhřáté trouby a pečeme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, případně lehce lákem z kyselých okurek. Podáváme s rýží (ve Španělsku) nebo s knedlíkem (u nás).
Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha
Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz
dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz