Avis Hispanikus

Avis Hispanikus

28.04.2021
Miluju hovězí Miluju hovězí

Pravděpodobně ani ve Španělsku nelétají pečení holuby přímo do huby. Možná však, že v některých tamějších krajích létají do huby ptáčci španělští. Každopádně u nás ani holubi ani ptáčci španělští. Proto si španělské ptáčky připravíme sami.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa z vrchního šálu
  • 200 g slaniny
  • 2 větší kyselé okurky
  • vejce
  • 10 dkg kvalitního měkkého salámu
  • 4 cibule
  • olej
  • hladká mouka
  • hořčice
  • sůl, pepř

Postup přípravy pokrmu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na takto připravené plátky klademe nudličky slaniny, cibule, okurky, salámu a na čtvrtky nakrájené, natvrdo vařené vejce. Vše dobře zabalíme a ovážeme nití či spíchneme kovovými jehlicemi (ty na pletení nejsou příliš vhodné). Na tuku osmahneme dohněda cibuli, přidáme závitky a podlijeme vývarem. Přemístíme do středně vyhřáté trouby a pečeme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, případně lehce lákem z kyselých okurek. Podáváme s rýží (ve Španělsku) nebo s knedlíkem (u nás).

Seznam doporučených částí masa

Zdroj receptu: Kuchařka ČSCHMS
Související recepty
13.08.2021

Hovězí na paprice

Přečíst...
13.08.2021

Česnečka s hovězím

Přečíst...
13.08.2021

Hovězí zázvorový guláš

Přečíst...
Miluju hovězí

ČSCHMS

Český svaz chovatelů masného skotu, z. s.
Těšnov 17, 110 00 Praha

Kontakt

Tel.: +420 724 229 094
E-mail: vydrova@cschms.cz

Ověření původu hovězího 

dle ušního čísla zvířete
www.hovezimaso.cz