Dušené závitky z roštěnce

add

Dušené závitky z roštěnce doplněné porcí pikantních brusinek a bramborovou či rýžovou přílohou.

Více... Více...

Rajská omáčka s hovězím masem

add

Rajská omáčka s vařeným hovězím masem, kterou díky hojnému množství zeleniny není třeba zahušťovat jíškou.

Více... Více...

Španělské ptáčky

add

Jak se španělský ptáček českou specialitou stal? Ptáček coby pokrm v podobě hovězí rolky má nejhlubší kořeny v židovské kuchyni.

Více... Více...

Cikánský kotlík

add

Cikánský kotlík je pořádná polévka ze silného masového vývaru a plná zeleniny, luštěnin, masa, uzenin a obilovin.

Více... Více...

Uzeniny zapečené s kysaným zelím

add

V tomto pokrmu nacházíme kombinaci vydatných uzenin s pikantním zelím snoubených s lahodným bílým vínem. Tyto protiklady mají zásluhu na vynikajícím výsledku.

Více... Více...

Masové švédské kuličky

add

Masové švédské kuličky či norské placičky, záleží na vás. Nové koření spolu s muškátovým oříškem a mletým zázvorem dají „karbanátkům“ jiný, cizokrajný šmak, než jsme v Česku zvyklí.

Více... Více...

Hovězí roštěná na česneku

add

Naprosto dokonalá trojkombinace - hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Více... Více...

Závitky s vinným listem

add

Vyčkejte, až réva vinná rozvine mladé lístky a neleňte je zavařit do slaného nálevu. Můžete si pak po celý rok dopřávat tuto bulharskou delikatesu, která chutná ještě více druhý či třetí den po zpracování (samozřejmě uchovaná v lednici). 

Více... Více...

Hovězí wok se zeleninou

add

Hovězí wok se zeleninou a Thajským kořením.

Více... Více...

Kebab

add

Kebab je označení různých grilovaných nebo na rožni pečených jídel z Blízkého východu a Asie.

Více... Více...

Námořnické maso s květákem

add

Voňavý špek, zelenina a exotické koření tvoří přísady námořnické krmě.

Více... Více...

Zapékaná papaya s masovou směsí

add

Zapékaná papaya s masovou směsí. Papaya dodává pokrmu jemnou chuť, na Jamajce sbírají v pralese jako my smrkové šišky. Nemáte-li ji po ruce, můžete ji nahradit malou dýní, nebo hruškou.

Více... Více...

Polévka ze sekyrky

add

Hutná a vydatná polévka patří do každodenního táborového jídelníčku. 

Více... Více...

Osso buco

add

Osso buco je tradiční italský pokrm, oblíbená specialita především z okolí Milána. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Základem jídla je totiž plátek masa z telecího kolena uříznutý napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky).

Více... Více...
Strana 6 z 6