Farmářský guláš

add Guláš vonící houbami a zeleninou.
Více... Více...

Zapékaná papaya s masovou směsí

add Zapékaná papaya s masovou směsí. Papaya dodává pokrmu jemnou chuť, na Jamajce sbírají v pralese jako my smrkové šišky. Nemáte-li ji po ruce, můžete ji nahradit malou dýní, nebo hruškou.
Více... Více...

Tradiční Thajský salát z masa a hub

add Thajskou kuchyni tvoří pět základních chutí z pěti základních surovin prvotřídní kvality. Důležitá je pak rychlá a jednoduchá úprava těchto surovin. My si vytvoříme tradiční Thajský salát z masa a hub.
Více... Více...

Zapečené brambory s mletým masem

add Brambory, jakožto „největší užitek, který lidstvo z objevení Ameriky mělo“ podle botanika Jana Svatopluka Presla, jsou pro nás dnes základní surovinou u mnoha jídel. To neznamená, že z nich nemůžeme stále uvařit kombinací správných surovin originální jídlo.
Více... Více...

Svíčková Wellington

add Svíčková Wellington je slavnostní pokrm, u kterého je důležité načasování, protože nevidíte na první pohled stav svíčkové.
Více... Více...

Hovězí steak s jahodovým tatarákem

add Extravagantní, ovšem velmi jednoduchá je kombinace hovězího masa s čerstvými jahodami ochucenými suchým Martini a čerstvou mátou.
Více... Více...

Rajská omáčka s hovězím masem

add Rajská omáčka s vařeným hovězím masem, kterou díky hojnému množství zeleniny není třeba zahušťovat jíškou.
Více... Více...

Polský bigos

add Polský Bigos podáváme jako vydatnou polévku, která výborně chutná a zasytí.
Více... Více...

Masové knedlíčky s majoránkovou omáčkou

add Masovo-kroupové knedlíčky s majoránovou omáčkou jsou k nalezení již ve středověkých kuchařkách.
Více... Více...

Hovězí polévka - přesnídávková

add Polévka je grunt... Polévka zpravidla předchází hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem (snackem).
Více... Více...

Telecí na hříbkách a smetaně

add Každý zkušený houbař má svoje "místečka" odkud vždy nějaké hříbky přinese...
Více... Více...

Kapusťák s cibulovým salátem

add Kapustový prejt je pečená pochoutka ze zelí a masa.
Více... Více...

Osso buco

add Osso buco je tradiční italský pokrm, oblíbená specialita především z okolí Milána. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Základem jídla je totiž plátek masa z telecího kolena uříznutý napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky).
Více... Více...

Luhačovický špaček z mletého masa

add Tento pokrm je vzpomínkou uplynulých let a to na dobu normalizace.
Více... Více...
Strana 5 z 6